Arrangör

Cirkusskolan arrangeras av Södermanlands Frisksportdistrikt i samarbete med studieförbundet NBV.

Södermanlands Frisksportdistrikt

Frisksportrörelsen i Sörmland består av fem klubbar som tillsammans bildar Södermanlands Frisksportdistrikt. Respektive frisksportklubb ansvarar för sin egen verksamhet och samlar medlemmar i alla åldrar. Distriktets uppgift är att samordna regionala bidrag från t ex landstinget och samordna utbildningsinsatser och särskilda stöd till klubbarna.

Distriktet ordnar också större arrangemang i samarbete med de lokala klubbarna. Varje sommar ordnas cirkusskolan och vart femte år står Södermanlands och Stockholms Frisksportdistrikt som värd för ett riksläger på Stensund utanför Trosa. Rikslägret är frisksportrörelsens största enskilda arrangemang och ordnas nånstans i landet vecka 28 varje år. Det brukar gästas av upp emot 2000 deltagare i alla åldrar som gillar en blandning av sport och kultur.

Frisksport är en idé om hur vi skall leva för att må bra och ha kul tillsammans. Inte bara må bra i betydelsen att inte vara sjuk utan i ett större perspektiv: Allting hänger ihop. För att jag skall må bra måste andra också må bra. Och inte bara andra människor utan hela vår omvärld. För att DU ska må bra måste du sköta om din kropp. Motionera, äta sunt och inte förstöra den med tobak, alkohol eller andra droger. För att VI ska må bra måste vi dela upplevelser och känna gemenskap. Skratta, umgås och trivas. För att ALLA ska må bra måste vi hjälpas åt. Ta ansvar för vår miljö och för jordens överlevnad. Lära känna andra människor och kulturer samt leva i fred med varandra. Frisksport är att bry sig. Om sig själv och andra.

Länkar:

Södermanlands Frisksportsistrikt: www.frisksport.se/sormland

Svenska Frisksportförbundet: www.frisksport.se

Frisksportklubbar i Sörmland:
FK Björken, Björkvik/Katrineholm
FK Stigen, Stigtomta/Ålberga
FK Freja, Gnesta
Nyköpings FK, Nyköping
Trosa FK, Trosa/Vagnhärad

NBV

Studieförbundet NBV har som mål är att få människor att tillsammans utvecklas utifrån sina idéer, intressen och drömmar. Vi vill skapa mötesplatser för mångfald. En förutsättning för detta är att erbjuda nyktra mötesplatser, där ingen känner sig begränsad på grund av att det serveras alkohol. Cirkusskolan arrangeras i samarbete med NBVs kontor i Nyköping, som är en del av NBV Örebro-Mälardalen.

Vill du lära dig något nytt eller utveckla dina intressen? Då kan du starta eller vara med i en studiecirkel. Tillsammans med dina vänner eller din förening får du fördjupa dig i allt från hantverk, musik och skönlitteratur till miljöfrågor och alkoholpolitik. Inom NBV görs även mängder med kulturarrangemang som skapar delaktighet, upplevelser och eftertanke. Det kan vara en föreläsning, en teaterföreställning, en utställning eller ett musikframträdande.

Länkar:

NBV: www.nbv.se